aantal: 6-8 stuks



  • IngrediĆ«nten:


    • 125 g tarwemeel

    • 2 eieren

    • Snufje zout

    • 1/3 l volle melk

    • 30 g gesmolten boter

    • Plantaardige olie of boter voor het bakken

    • Evt 1 el suiker (voor zoete pannenkoeken)



    Bereiding:


    • Zeef het meel in een kom

    • Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin

    • Voeg er voor zoete pannenkoeken de suiker bij

    • Meng alles goed door en voeg er het zout en 5 el melk aan toe

    • Meng het verder met een spatel en voeg beetje bij beetje de rest van de melk er
      aan toe

    • Meng er als laatste de gesmolten boter door

    • Bedek de kom met een theedoek en laat het een half uur rusten

    • Verhit wat olie of boter in een koekenpan

    • Verdeel een dunne laag beslag over de bodem door de pan in alle richtingen
      schuin te houden

    • Bak de pannenkoeken op een matig vuur

    • Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant
      goudbruin