aantal: 6-8 stuks
-
Ingrediënten:
-
125 g tarwemeel -
2 eieren -
Snufje zout -
1/3 l volle melk -
30 g gesmolten boter -
Plantaardige olie of boter voor het bakken -
Evt 1 el suiker (voor zoete pannenkoeken)
Bereiding:
-
Zeef het meel in een kom -
Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin -
Voeg er voor zoete pannenkoeken de suiker bij -
Meng alles goed door en voeg er het zout en 5 el melk aan toe -
Meng het verder met een spatel en voeg beetje bij beetje de rest van de melk er
aan toe -
Meng er als laatste de gesmolten boter door -
Bedek de kom met een theedoek en laat het een half uur rusten -
Verhit wat olie of boter in een koekenpan -
Verdeel een dunne laag beslag over de bodem door de pan in alle richtingen
schuin te houden -
Bak de pannenkoeken op een matig vuur -
Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant
goudbruin
-