aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 sneden toastbrood, in blokjes van 1 cm3
- Boter
- 800 gr panklare rivierpaling
- 400 gr kleine zilveruitjes
- Zout
- 1 kruidentuiltje
- 1 teentje geplette knoflook
- 20 gr groene peperbolletjes op water
- 2 flesjes witbier van 25 cl
- Aardappelzetmeel
- 2 el gehakte peterselie
- 1/2 el dragonsnippers
-
Bereiding:
- Bak de broodblokjes goudgeel in een grote noot boter
- Laat ze uitlekken op absorberend papier
- Verwijder met een fijn mesje de rug- en buikgraatjes van de paling, van de
staart naar de kop toe - Krab het bloed uit de buikholte
- Spoel de paling, zodat alle restjes verwijderd worden
- Snijd hem in mootjes van ongeveer 6 cm
- Dep de stukken goed droog
- Pel de zilveruitjes
- Smelt een grote noot boter in een platte stoofpan
- Stoof de zilveruitjes
- een tweetal minuutjes in de boter, maar laat ze niet verkleuren
- Schik de palingmoten tussen de zilveruitjes
- Breng op smaak met zout
- Doe er het kruidentuiltje, de geplette knoflook en de groene peperbolletjes bij
- Bevochtig met het witbier, zodat de palingmootjes juist onder staan
- Laat even opkoken en dek af
- Stoof de paling en de uitjes in ongeveer 10 minuten gaar op een zacht vuurtje
- Kontroleer de gaarheid
- Schep de paling en de zilveruitjes over in een serveerschotel en houd ze warm
- Kook de saus eventueel wat uit en bind ze dan met wat aardappelzetmeel, dat u
oplost in water - Roer de peterselie, de dragon en nog een nootje boter door de saus
- Controleer de kruiding
- Giet de saus over de warme paling en strooi er wat toastblokjes over
- Serveer de palingstoverij aan tafel voor uw gasten en geef er een stokbroodje
of fijne frietjes bij - Verras ze met een goed geschonken witbier of Grand Cru van Hoegaarden