Aantal personen: 3 – 4
-
Ingrediënten- 1 kg paling
- 500 gram prei
- 500 gram tomaten, in kleine stukjes
- ± 8 klontjes koude roomboter
- 2,5 dl droge witte wijn
- geraspte kaas
- Witte peper uit de molen
- zout
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor tot 220 °C
- Snijd de paling in mootjes van ongeveer 5 centimeter
- Was de mootjes, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper
- Snijd het witte gedeelte van de prei in plakjes
- Leg de prei op de bodem van een beboterde ovenschaal
- Zet de palingmootjes rechtop op het preibedje en dek de paling af met de tomaat
- Bestrooi met peper uit de molen
- Giet de wijn in de schaal en dek het geheel af met wat geraspte kaas, en de klontjes boter
- Laat de paling in de oven in ± 20 minuten mooi bruin en gaar worden