Aantal personen: 3 – 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg paling
    • 500 gram prei
    • 500 gram tomaten, in kleine stukjes
    • ± 8 klontjes koude roomboter
    • 2,5 dl droge witte wijn
    • geraspte kaas
    • Witte peper uit de molen
    • zout


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor tot 220 °C
    • Snijd de paling in mootjes van ongeveer 5 centimeter
    • Was de mootjes, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper
    • Snijd het witte gedeelte van de prei in plakjes
    • Leg de prei op de bodem van een beboterde ovenschaal
    • Zet de palingmootjes rechtop op het preibedje en dek de paling af met de tomaat
    • Bestrooi met peper uit de molen
    • Giet de wijn in de schaal en dek het geheel af met wat geraspte kaas, en de klontjes boter
    • Laat de paling in de oven in ± 20 minuten mooi bruin en gaar worden