aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 kg duimdikke paling (schoongemaakt in in stukken van 3 cm)
    • 4 eetl. bloem
    • 2 eetl. boter
    • 25 cl droge witte wijn
    • 2 uien
    • citroensap
    • 2 eierdooiers (voor liefhebbers van dikke saus)
    • 1 kruidentuiltje Groen:
    • 100 g spinazie
    • 100 g zuring
    • 1 eetl. dragon
    • 1 eetl. salie
    • 1 eetl. kervel
    • Gehakte peterselie

  • Bereiding:

    • Uien laten kleuren in een grote pot met boter, laten garen
    • Bloem in een zak doen samen met de sukken paling en even omschudden
    • De paling aanbakken in de resterende boter tot ze bruin zijn, warm houden
    • Spinazie en zuring in de grote pot laten slinken, de paling bijvoegen en
      overgieten met de wijn
    • Water bijvoegen tot het geheel onder staat
    • Kruidentuiltje erbij en 8-10 min. laten stoven met deksel
    • Voeg de overige kruiden erbij en laat stoven tot het vlees van de paling
      gemakkelijk lost
    • Er moet wel nog beet aan zijn
    • Stukken paling eruit halen en warm houden op schotel
    • Saus op smaak brengen, eventueel dikken met eierdooiers (dan niet meer laten
      koken !)
    • Opfrissen met citroensap