aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 2 kg duimdikke paling (schoongemaakt in in stukken van 3 cm)
- 4 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 25 cl droge witte wijn
- 2 uien
- citroensap
- 2 eierdooiers (voor liefhebbers van dikke saus)
- 1 kruidentuiltje Groen:
- 100 g spinazie
- 100 g zuring
- 1 eetl. dragon
- 1 eetl. salie
- 1 eetl. kervel
- Gehakte peterselie
-
Bereiding:
- Uien laten kleuren in een grote pot met boter, laten garen
- Bloem in een zak doen samen met de sukken paling en even omschudden
- De paling aanbakken in de resterende boter tot ze bruin zijn, warm houden
- Spinazie en zuring in de grote pot laten slinken, de paling bijvoegen en
overgieten met de wijn - Water bijvoegen tot het geheel onder staat
- Kruidentuiltje erbij en 8-10 min. laten stoven met deksel
- Voeg de overige kruiden erbij en laat stoven tot het vlees van de paling
gemakkelijk lost - Er moet wel nog beet aan zijn
- Stukken paling eruit halen en warm houden op schotel
- Saus op smaak brengen, eventueel dikken met eierdooiers (dan niet meer laten
koken !) - Opfrissen met citroensap