Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 kg kruimige aardappelen
- Zout
- 2 eetlepels olie
- 1 kleine fijngesneden ui
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 2 1/2 cm gemberwortel
- 250 gr magere hamlappen in blokjes
- 2 struiken paksoi in reepjes
- 150 gr kreeftgarnalen
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel boter
- Zout
- 4 eetlepels seroendeng
-
Bereiding:- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 2 1/2 cm water en zout
- Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de i, knoflook en gemberwortel 1 minuut
- Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten
- Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten
- Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm
- Giet de aardappelen af en schud ze om
- Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree
- Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout
- Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over