Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 kg kruimige aardappelen
    • Zout
    • 2 eetlepels olie
    • 1 kleine fijngesneden ui
    • 1 fijngesneden teentje knoflook
    • 2 1/2 cm gemberwortel
    • 250 gr magere hamlappen in blokjes
    • 2 struiken paksoi in reepjes
    • 150 gr kreeftgarnalen
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel sambal
    • 1 eetlepel boter
    • Zout
    • 4 eetlepels seroendeng


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 2 1/2 cm water en zout
    • Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de i, knoflook en gemberwortel 1 minuut
    • Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten
    • Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten
    • Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm
    • Giet de aardappelen af en schud ze om
    • Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree
    • Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout
    • Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over