Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 750 gr kruimige aardappelen
    • Zout
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 stukje foelie
    • 500 gr kalkoenpoelet
    • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 struik paksoi


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
    • Doe 2 dl water, de laurierblaadjes en de foelie in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar
    • Bestrooi het vlees intussen met het kruidnagelpoeder
    • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees hierin al omscheppend in ± 4 minuten bruin
    • Roer er de tomatenpuree, 1 1/2 dl water en zout door en laat het vlees, afgedekt, ± 5 minuten sudderen
    • Maak de paksoi schoon, snijd hem in reepjes en was die
    • Giet de aardappelen boven een kom af en verwijder de laurierblaadjes
    • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en roer er de rest van de boter en zoveel kookvocht door, dat een smeuïge puree ontstaat
    • Schep er de paksoireepjes door en warm de stamppot nog ± 2 minuten door
    • Breng het gerecht zo nodig met wat zout op smaak
    • Schep de stamppot op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar het vlees met de jus in