Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 750 gr kruimige aardappelen
- Zout
- 2 laurierblaadjes
- 1 stukje foelie
- 500 gr kalkoenpoelet
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
- 50 gr boter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 struik paksoi
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes
- Doe 2 dl water, de laurierblaadjes en de foelie in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar
- Bestrooi het vlees intussen met het kruidnagelpoeder
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees hierin al omscheppend in ± 4 minuten bruin
- Roer er de tomatenpuree, 1 1/2 dl water en zout door en laat het vlees, afgedekt, ± 5 minuten sudderen
- Maak de paksoi schoon, snijd hem in reepjes en was die
- Giet de aardappelen boven een kom af en verwijder de laurierblaadjes
- Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en roer er de rest van de boter en zoveel kookvocht door, dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep er de paksoireepjes door en warm de stamppot nog ± 2 minuten door
- Breng het gerecht zo nodig met wat zout op smaak
- Schep de stamppot op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar het vlees met de jus in