Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 4 biefstukjes
- boter/olie om het vlees in te bakken
- 200 gram paddestoelenmix.
- 2 teentjes geperste knoflook
- 4 sjalotjes
- halve liter rode wijn
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 50 gram ijskoude boter in vlokjes
- grof zeezout
- peper
- Bereiding:
- Snij de sjalotjes in ragfijne ringetjes en fruit deze aan samen met de uitgeperste knoflook
voor ongeveer 3 minuten. - Snij de champignonmix in grove stukken en bak samen met de ui voor nog een minuut.
- Voeg tijm en de halve liter rode wijn toe; Laat dit geheel tot over de helft inkoken.
- Voeg dan de pot vleesfond toe en laat het geheel weer inkoken tot 1/3 van het geheel.
- De saus is nu voor zover klaar mocht je hem in voren maken.
- Bak de biefstukjes in boter en kruid ze met versgemalen peper en grof zeezout.
- Haal uit pan en houd ze warm.
- Voeg de braadjus toe aan de saus; Verwarm deze nog een keer door.
- Haal de saus van het vuur zorg dat “de kook” eraf is en mix er de “ijskoude” klontjes
boter in. - Is de saus iets te bitter voeg dan een paar druppels zoetstof toe.
- Drapeer over de biefstukjes.
- Snij de sjalotjes in ragfijne ringetjes en fruit deze aan samen met de uitgeperste knoflook