Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 4 biefstukjes
    • boter/olie om het vlees in te bakken
    • 200 gram paddestoelenmix.
    • 2 teentjes geperste knoflook
    • 4 sjalotjes
    • halve liter rode wijn
    • 2 theelepels gedroogde tijm
    • 1 pot vleesfond 380 ml
    • 50 gram ijskoude boter in vlokjes
    • grof zeezout
    • peper

  • Bereiding:
    • Snij de sjalotjes in ragfijne ringetjes en fruit deze aan samen met de uitgeperste knoflook
      voor ongeveer 3 minuten.
    • Snij de champignonmix in grove stukken en bak samen met de ui voor nog een minuut.
    • Voeg tijm en de halve liter rode wijn toe; Laat dit geheel tot over de helft inkoken.
    • Voeg dan de pot vleesfond toe en laat het geheel weer inkoken tot 1/3 van het geheel.
    • De saus is nu voor zover klaar mocht je hem in voren maken.
    • Bak de biefstukjes in boter en kruid ze met versgemalen peper en grof zeezout.
    • Haal uit pan en houd ze warm.
    • Voeg de braadjus toe aan de saus; Verwarm deze nog een keer door.
    • Haal de saus van het vuur zorg dat “de kook” eraf is en mix er de “ijskoude” klontjes
      boter in.
    • Is de saus iets te bitter voeg dan een paar druppels zoetstof toe.
    • Drapeer over de biefstukjes.