aantal personen: 8


  • IngrediĆ«nten:

    • 1 ossenstaart
    • 2 l water
    • Bloem
    • 25 gr boter
    • 50 gr magere ham
    • 1 ui
    • 2 wortelen
    • Tijm
    • Foelie
    • Peper
    • Zout
    • 2 el sherry


  • Bereiding:

    • Snijd de ossenstaart in stukken van 5 cm
    • Snijd de ham en de groenten in vrij kleine dobbelsteentjes
    • Breng de stukken ossenstaart onder koud water aan de kook
    • Schuim af, neem de stukken vlees uit de bouillon en zeef de bouillon door een zeefdoek
    • Wentel de stukken ossenstaart door wat bloem en bak ze in de boter regelmatig bruin
    • Voeg de ham en de groenten toe en smoor die mee tot ze goed bruin zijn
    • Giet de bouillon erop, breng de soep aan de kook en laat haar in een goed gesloten pan 3/4
      uur zachtjes koken
    • Zeef de soep door een zeefdoek, garneer haar met stukjes vlees van de staart en voeg vlak
      voor het opdienen de sherry toe
    • (de soep mag dan niet meer koken)