aantal personen: 8
-
Ingrediënten:- 1 ossenstaart
- 2 l water
- Bloem
- 25 gr boter
- 50 gr magere ham
- 1 ui
- 2 wortelen
- Tijm
- Foelie
- Peper
- Zout
- 2 el sherry
-
Bereiding:- Snijd de ossenstaart in stukken van 5 cm
- Snijd de ham en de groenten in vrij kleine dobbelsteentjes
- Breng de stukken ossenstaart onder koud water aan de kook
- Schuim af, neem de stukken vlees uit de bouillon en zeef de bouillon door een zeefdoek
- Wentel de stukken ossenstaart door wat bloem en bak ze in de boter regelmatig bruin
- Voeg de ham en de groenten toe en smoor die mee tot ze goed bruin zijn
- Giet de bouillon erop, breng de soep aan de kook en laat haar in een goed gesloten pan 3/4
uur zachtjes koken - Zeef de soep door een zeefdoek, garneer haar met stukjes vlees van de staart en voeg vlak
voor het opdienen de sherry toe - (de soep mag dan niet meer koken)