aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 g ossehaas -
5 eetlepels schenkstroop -
5 eetlepels Japanse sojasaus -
4 eetlepels olie -
Zout -
Peper -
1 blik lychees (inh. 567 g) -
Sesamzaad
-
-
Bereiding:-
Ossehaas in dikke repen snijden -
In schaal stroop over vlees schenken en goed omscheppen -
Vlees afgedekt in koelkast ca. 2 uur laten marineren -
Sojasaus erover schenken en nog ca. 30 minuten marineren -
In wok olie verhitten -
Reepjes vlees met ca. 6 tegelijk snel roerbakken -
Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen -
Vlees in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen -
Vlees op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met sesamzaad -
Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht -
Lychees en sausje bij vlees serveren -
Geef er een komkommersalade en geurige (basmati)rijst bij.
-