aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 g ossehaas

    • 5 eetlepels schenkstroop

    • 5 eetlepels Japanse sojasaus

    • 4 eetlepels olie

    • Zout

    • Peper

    • 1 blik lychees (inh. 567 g)

    • Sesamzaad


  • Bereiding:


    • Ossehaas in dikke repen snijden

    • In schaal stroop over vlees schenken en goed omscheppen

    • Vlees afgedekt in koelkast ca. 2 uur laten marineren

    • Sojasaus erover schenken en nog ca. 30 minuten marineren

    • In wok olie verhitten

    • Reepjes vlees met ca. 6 tegelijk snel roerbakken

    • Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen

    • Vlees in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen

    • Vlees op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met sesamzaad

    • Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht

    • Lychees en sausje bij vlees serveren

    • Geef er een komkommersalade en geurige (basmati)rijst bij.