aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 sneden mager spek

    • Boter

    • 150 gr cantharellen (hanekammen)

    • 4 stukken ossehaas van 150 gr elk

    • 2 gehakte sjalotjes

    • 1 dl droge witte wijn

    • 2.5 dl room

    • 1 el gehakte bieslook

    • 1 bosje waterkers

    • Aardappelkroketjes


  • Bereiding:


    • Haal het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes

    • Smelt een nootje boter en bak de spekreepjes hierin krokant

    • Laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier

    • Haal de steeltjes van de cantharellen en bak de hoekjes eventjes in boter

    • Bak de ossehaas in boter

    • Neem de ossehaasjes uit de pan en fruit in dezelfde pan de sjalotjes

    • Blus met de wijn en laat bijna volledig uitkoken

    • Voeg dan de room toe en laat inkoken tot een gladde saus

    • Doe de hanekammen, het spek en de bieslook bij en controleer de kruiding

    • Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout

    • Schik de ossehaasjes op borden en lepel er de saus over

    • Werk af met een bosje waterkers en aardappelkroketjes

    • Serveer hierbij een glaasje St-Amour