aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 sneden mager spek -
Boter -
150 gr cantharellen (hanekammen) -
4 stukken ossehaas van 150 gr elk -
2 gehakte sjalotjes -
1 dl droge witte wijn -
2.5 dl room -
1 el gehakte bieslook -
1 bosje waterkers -
Aardappelkroketjes
-
-
Bereiding:-
Haal het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes -
Smelt een nootje boter en bak de spekreepjes hierin krokant -
Laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier -
Haal de steeltjes van de cantharellen en bak de hoekjes eventjes in boter -
Bak de ossehaas in boter -
Neem de ossehaasjes uit de pan en fruit in dezelfde pan de sjalotjes -
Blus met de wijn en laat bijna volledig uitkoken -
Voeg dan de room toe en laat inkoken tot een gladde saus -
Doe de hanekammen, het spek en de bieslook bij en controleer de kruiding -
Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout -
Schik de ossehaasjes op borden en lepel er de saus over -
Werk af met een bosje waterkers en aardappelkroketjes -
Serveer hierbij een glaasje St-Amour
-