aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 750 g ossehaas

    • 0,5 kg witte asperges

    • Klontje boter
      Voor de saus:

    • 4 eieren

    • 4 soeplepels droge witte wijn

    • 4 soeplepels water

    • 200 g boter

    • Citroen naar smaak


  • Bereiding:


    • Bak de ossehaas bruin in de boter, kruid met peper en laat het vlees verder bakken in een voorverwarmde oven op 225 graden (ca 30 min)

    • Laat deze nog 5 minuten in de oven staan (stroomloos) vooraleer het vlees te versnijden en te kruiden met zout

    • Kook intussen de asperges beetgaar

    • De mousselinesaus als volgt bereiden:

    • De eieren, het citroensap, de wijn en het water goed opkloppen met elektrische klopper, op zacht vuur (of bain-marie) blijven kloppen tot het geheel dikt (maar niet laten koken)

    • De boter klaren en in het begin voorzichtig bij de saus voegen, kruiden met zout en cayennepeper