aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
750 g ossehaas -
0,5 kg witte asperges -
Klontje boter
Voor de saus: -
4 eieren -
4 soeplepels droge witte wijn -
4 soeplepels water -
200 g boter -
Citroen naar smaak
-
-
Bereiding:-
Bak de ossehaas bruin in de boter, kruid met peper en laat het vlees verder bakken in een voorverwarmde oven op 225 graden (ca 30 min) -
Laat deze nog 5 minuten in de oven staan (stroomloos) vooraleer het vlees te versnijden en te kruiden met zout -
Kook intussen de asperges beetgaar -
De mousselinesaus als volgt bereiden: -
De eieren, het citroensap, de wijn en het water goed opkloppen met elektrische klopper, op zacht vuur (of bain-marie) blijven kloppen tot het geheel dikt (maar niet laten koken) -
De boter klaren en in het begin voorzichtig bij de saus voegen, kruiden met zout en cayennepeper
-