aantal personen: 4-6


  • IngrediĆ«nten:


    • 600 g ossehaas (middenstuk)

    • 2 eetlepels olie

    • Zout

    • Peper

    • 1.25 dl droge rode wijn


      Voor de vulling:


    • 200 g mager kalfsgehakt

    • 1/2 theelepel mosterd

    • 1/2 theelepel zout

    • 1 theelepel groene peper

    • 2 eetlepels gehakte peterselie

    • 1 theelepel tijm

    • 30 g geraspte ui

    • 1 eetlepel paneermeel


      Voor het deeg:


    • 450 g bladerdeeg (10 plakjes)

    • 1 eidooier

    • 2 eetlepels slagroom


  • Bereiding:


    • Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten

    • In hete pan vlees in ca. 10 minuten rondom aanbraden

    • Regelmatig omkeren (niet in prikken!)

    • Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper bestrooien

    • Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken

    • Ossehaas ermee bestrijken

    • In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden

    • Alle ingredienten voor vulling mengen

    • Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik

    • In midden 1/4 deel van vulling strijken

    • Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen

    • Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen

    • Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen

    • Dooier loskloppen met room

    • Deeg ermee bestrijken

    • Oven voorverwarmen op 200 graden

    • In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden

    • Voor het aansnijden ca. 10 minuten laten rusten

    • Serveren met honing-tijmsaus