aantal personen: 4-6
-
Ingrediënten:-
600 g ossehaas (middenstuk) -
2 eetlepels olie -
Zout -
Peper -
1.25 dl droge rode wijn
Voor de vulling: -
200 g mager kalfsgehakt -
1/2 theelepel mosterd -
1/2 theelepel zout -
1 theelepel groene peper -
2 eetlepels gehakte peterselie -
1 theelepel tijm -
30 g geraspte ui -
1 eetlepel paneermeel
Voor het deeg: -
450 g bladerdeeg (10 plakjes) -
1 eidooier -
2 eetlepels slagroom
-
-
Bereiding:-
Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten -
In hete pan vlees in ca. 10 minuten rondom aanbraden -
Regelmatig omkeren (niet in prikken!) -
Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper bestrooien -
Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken -
Ossehaas ermee bestrijken -
In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden -
Alle ingredienten voor vulling mengen -
Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik -
In midden 1/4 deel van vulling strijken -
Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen -
Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen -
Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen -
Dooier loskloppen met room -
Deeg ermee bestrijken -
Oven voorverwarmen op 200 graden -
In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden -
Voor het aansnijden ca. 10 minuten laten rusten -
Serveren met honing-tijmsaus
-