aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Voor de vulling:
- 200 gr zalmfilet
- 1 eiwit
- 1/2 dl room
- Peper
- Zout
Voor de zeetongfilets: - 12 mooie zeetongfilets
- 2 el zoete uitgelekte maïskorrels
- Boter
- 1 dl witte wijn (bvb Rivaner)
- 1 dl water
- 1 versnipperde ui
Voor de saus: - 2.5 dl room
- 1/2 dopje saffraan
- 1/4 rode paprika
- 1/4 groene paprika
- 100 gr verse sojascheuten
- 8 el zoete uitgelekte ma‹skorrels
- 1/2 broccoli
- 1/2 dl water
Voor het garnituur: - Enkele plukjes dille
- Evt. 4 rivierkreeftjes
-
Bereiding:
- Mix de zalmfilet tot een fijne mousse
- Klop er het eiwit en de room door tot u een glad beslag bekomt
- Kruid met peper en zout
- Klop de zeetongfilets lichtjes plat met de achterkant van een groot mes of een
pan - Leg ze met de velkant naar binnen
- (Tijdens het warmen gaat het vel van de zeetongfilets samentrekken, en op die
manier houden de rolletjes hun mooie vorm) - Strijk er de vulling gelijkmatig op en verdeel er dan de maïs over
- Rol de zeetongfilets dicht van de kop naar de staartzijde toe
- Strijk een pan lichtjes in met boter en leg de tongrolletjes mooi tegen elkaar,
met de sluiting in dezelfde richting - Zo springen ze straks bij het verhitten niet open
- Giet hierover de witte wijn, het water en de versnipperde ui
- Dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 7 minuten zachtjes gaar stoven
- Haal de filets uit de pan en houd ze warm
- Zeef het vocht en laat het inkoken tot 1 dl
- Doe er de room bij en laat inkoken tot een binding ontstaat
- Roer er tenslotte de saffraan door
- Breng op smaak met peper en zout
- Houd de saus warm
- Maak de paprika’s en de broccoli schoon
- Snijd de paprika’s in blokjes
- Verdeel de broccoli in roosjes
- Verdeel de broccoli in roosjes
- Laat een nootje boter smelten en doe ze samen met de sojascheuten en de
maïs in een pan - Voeg er nog 1/2 dl water aan toe tegen het aanbranden
- Laat dan 4 tot 5 minuten volop stomen zodat de groenten krokant gaar zijn
- Schik een kroontje groenten op de rand van het bord
- Lepel de saus in het centrum en plaats er voorzichtig 3 mooie zeetongrolletjes
op - Werk het bord eventueel nog af met een plukje dille of rivierkreeftjes
- Schenk hierbij een glaasje Chablis of Sancerre