aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • Voor de vulling:
    • 200 gr zalmfilet
    • 1 eiwit
    • 1/2 dl room
    • Peper
    • Zout


      Voor de zeetongfilets:

    • 12 mooie zeetongfilets
    • 2 el zoete uitgelekte maïskorrels
    • Boter
    • 1 dl witte wijn (bvb Rivaner)
    • 1 dl water
    • 1 versnipperde ui


      Voor de saus:

    • 2.5 dl room
    • 1/2 dopje saffraan
    • 1/4 rode paprika
    • 1/4 groene paprika
    • 100 gr verse sojascheuten
    • 8 el zoete uitgelekte ma‹skorrels
    • 1/2 broccoli
    • 1/2 dl water


      Voor het garnituur:

    • Enkele plukjes dille
    • Evt. 4 rivierkreeftjes

  • Bereiding:

    • Mix de zalmfilet tot een fijne mousse
    • Klop er het eiwit en de room door tot u een glad beslag bekomt
    • Kruid met peper en zout
    • Klop de zeetongfilets lichtjes plat met de achterkant van een groot mes of een
      pan
    • Leg ze met de velkant naar binnen
    • (Tijdens het warmen gaat het vel van de zeetongfilets samentrekken, en op die
      manier houden de rolletjes hun mooie vorm)
    • Strijk er de vulling gelijkmatig op en verdeel er dan de maïs over
    • Rol de zeetongfilets dicht van de kop naar de staartzijde toe
    • Strijk een pan lichtjes in met boter en leg de tongrolletjes mooi tegen elkaar,
      met de sluiting in dezelfde richting
    • Zo springen ze straks bij het verhitten niet open
    • Giet hierover de witte wijn, het water en de versnipperde ui
    • Dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 7 minuten zachtjes gaar stoven
    • Haal de filets uit de pan en houd ze warm
    • Zeef het vocht en laat het inkoken tot 1 dl
    • Doe er de room bij en laat inkoken tot een binding ontstaat
    • Roer er tenslotte de saffraan door
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Houd de saus warm
    • Maak de paprika’s en de broccoli schoon
    • Snijd de paprika’s in blokjes
    • Verdeel de broccoli in roosjes
    • Verdeel de broccoli in roosjes
    • Laat een nootje boter smelten en doe ze samen met de sojascheuten en de
      maïs in een pan
    • Voeg er nog 1/2 dl water aan toe tegen het aanbranden
    • Laat dan 4 tot 5 minuten volop stomen zodat de groenten krokant gaar zijn
    • Schik een kroontje groenten op de rand van het bord
    • Lepel de saus in het centrum en plaats er voorzichtig 3 mooie zeetongrolletjes
      op
    • Werk het bord eventueel nog af met een plukje dille of rivierkreeftjes
    • Schenk hierbij een glaasje Chablis of Sancerre