aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 100 gr kalfszwezeriken
    • 1 fijngesneden ui
    • 1 fijngesneden wortel
    • Boter
    • 1 takje tijm
    • 1 blaadje laurier
    • Een scheutje witte wiin
    • 250 gr champignons
    • 2 sjalotten
    • 100 gr kippefilet
    • 1 el gesnipperde bieslook
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • 4 ontbeende spieringkoteletten van ongeveer 200 gr. elk
    • 2 dl bruine fond in bokaal
    • Maïszetmeel

  • Bereiding:

    • Blancheer de zwezeriken in lichtgezouten water
    • Laat ze even schrikken onder koud water en pel ze
    • Stoof de ui en de wortel in een nootje boter
    • Voeg er tijm, laurier en witte wijn aan toe en leg er het stuk zwezerik op
    • Stoof halfgaar onder deksel en snijd ze dan in stukjes
    • Hak 50 gr. van de champignons en de 2 sjalotten
    • Stoof ze samen in een nootje boter
    • Maal of mix de kippefilet fijn en roer er de in stukjes gesneden zwezerik,
      sjalot, champignon en bieslook onder
    • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
    • Snijd de spieringen open en verdeel er het mengsel over
    • Bind ze op met keukentouw of maak ze vast met een prikker
    • Kleur de spieringen in een ovenschotel op het vuur aan beide kanten in een
      nootje boter, kruid ze met peper en zout en plaats ze 15 a 20 min, in de oven
      op 180 graden
    • Verwijder het overtollige vet uit de schotel (houd de koteletten warm)
    • Kook de bakresten los met de bruine fond
    • Laat inkoken en bind evetueel een beetje bij met maïszetmeel
    • Reinig ondertussen de rest van de champignons, bak ze in een nootje boter en
      kruid met peper en zout
    • Verdeel de spiering, de saus en de champignons over de borden en serveer
      hierbij gekookte of gebakken aardappelen
    • Geef er een glaasje witbier of beaujolais bij