aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 100 gr kalfszwezeriken
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden wortel
- Boter
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- Een scheutje witte wiin
- 250 gr champignons
- 2 sjalotten
- 100 gr kippefilet
- 1 el gesnipperde bieslook
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 4 ontbeende spieringkoteletten van ongeveer 200 gr. elk
- 2 dl bruine fond in bokaal
- Maïszetmeel
-
Bereiding:
- Blancheer de zwezeriken in lichtgezouten water
- Laat ze even schrikken onder koud water en pel ze
- Stoof de ui en de wortel in een nootje boter
- Voeg er tijm, laurier en witte wijn aan toe en leg er het stuk zwezerik op
- Stoof halfgaar onder deksel en snijd ze dan in stukjes
- Hak 50 gr. van de champignons en de 2 sjalotten
- Stoof ze samen in een nootje boter
- Maal of mix de kippefilet fijn en roer er de in stukjes gesneden zwezerik,
sjalot, champignon en bieslook onder - Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Snijd de spieringen open en verdeel er het mengsel over
- Bind ze op met keukentouw of maak ze vast met een prikker
- Kleur de spieringen in een ovenschotel op het vuur aan beide kanten in een
nootje boter, kruid ze met peper en zout en plaats ze 15 a 20 min, in de oven
op 180 graden - Verwijder het overtollige vet uit de schotel (houd de koteletten warm)
- Kook de bakresten los met de bruine fond
- Laat inkoken en bind evetueel een beetje bij met maïszetmeel
- Reinig ondertussen de rest van de champignons, bak ze in een nootje boter en
kruid met peper en zout - Verdeel de spiering, de saus en de champignons over de borden en serveer
hierbij gekookte of gebakken aardappelen - Geef er een glaasje witbier of beaujolais bij