Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr ossehaas aan één stuk
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 1 dl groene olijfolie
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- geraspte schil van ½ citroen
- versgemalen zwarte peper
- 20 gr (wilde) spinazie
- Alfalfa
- 50 gr fijngehakte gepelde pistachenoten
- 75 gr basilicum
- 2 flinke tenen knoflook
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 gr Parmezaanse kaas aan één stuk, verbrokkeld
-
Bereiding:- Leg het vlees ½ uurtje in de vriezer en snijd het in 1 cm dikke plakken
- Roer de milde olijfolie en de knoflook door elkaar, wrijf het vlees hiermee in en strooi er de citroenrasp en peper over
- Blancheer de spinaziebladeren in ruim kokend water ± 1 minuut, spoel ze
onder koud water af en dep ze droog - Verdeel de spinazieblaadjes over het vlees, rol ze samen stevig op en verpak de rolletjes in plasticfolie
- Leg ze minstens 3 uur in de vriezer
- Pureer voor de saus de basilicum, 3 tenen knoflook, tomaten, pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine en voeg de groene olijfolie in een dun straaltje toe tot een dik vloeibare saus ontstaat
- Leg midden op de borden wat alfalfa
- Snijd het vlees (halfbevroren) in zeer dunne plakjes en leg de carpaccio rondom de alfalfa
- Lepel op elk bord 1 eetlepel pestosaus over de carpaccio
- Verdeel de pistachenoten rondom de alfalfa