Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr ossehaas aan één stuk
    • 1 eetlepel milde olijfolie
    • 1 dl groene olijfolie
    • 1 uitgeperst teentje knoflook
    • geraspte schil van ½ citroen
    • versgemalen zwarte peper
    • 20 gr (wilde) spinazie
    • Alfalfa
    • 50 gr fijngehakte gepelde pistachenoten
    • 75 gr basilicum
    • 2 flinke tenen knoflook
    • 5 zongedroogde tomaten
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 50 gr Parmezaanse kaas aan één stuk, verbrokkeld


  • Bereiding:

    • Leg het vlees ½ uurtje in de vriezer en snijd het in 1 cm dikke plakken
    • Roer de milde olijfolie en de knoflook door elkaar, wrijf het vlees hiermee in en strooi er de citroenrasp en peper over
    • Blancheer de spinaziebladeren in ruim kokend water ± 1 minuut, spoel ze
      onder koud water af en dep ze droog
    • Verdeel de spinazieblaadjes over het vlees, rol ze samen stevig op en verpak de rolletjes in plasticfolie
    • Leg ze minstens 3 uur in de vriezer
    • Pureer voor de saus de basilicum, 3 tenen knoflook, tomaten, pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine en voeg de groene olijfolie in een dun straaltje toe tot een dik vloeibare saus ontstaat
    • Leg midden op de borden wat alfalfa
    • Snijd het vlees (halfbevroren) in zeer dunne plakjes en leg de carpaccio rondom de alfalfa
    • Lepel op elk bord 1 eetlepel pestosaus over de carpaccio
    • Verdeel de pistachenoten rondom de alfalfa