• IngrediĆ«nten
    • 350 gram gebuild tarwemeel (minimaal 85%) of volkorenmeel
    • 200 gram magere kwark
    • 2 eiwitten
    • 3 theelepels zuiveringszout
    • 90 gram fructose
    • 2 kg appels, geschild en in plakjes gesneden
    • 250 gram verse abrikozen, in plakjes gesneden, of gewelde, gedroogde abrikozen, in
      stukjes gesneden
    • beetje fructose om te zoeten
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel kardamompoeder
    • 3 eetlepels viergranenvlokken
    • Springvorm van 24 cm

  • Bereiding:
    • Meng het meel, de kwark, de eiwitten, het zuiveringszout en de fructose goed door
      elkaar.
    • Spuit de springvorm in met vetvrije spray.
    • Bekleed de springvorm met het deeg.
    • Strooi over de deegbodem de viergranenvlokken.
    • Meng de appels en de abrozen met wat fructose en de kruiden.
    • Vul hiermee de taarvorm.
    • Bak de taart in een heteluchtoven op 170 graden C in 35 a 40 minuten gaar en bruin.