- Ingrediënten
- 350 gram gebuild tarwemeel (minimaal 85%) of volkorenmeel
- 200 gram magere kwark
- 2 eiwitten
- 3 theelepels zuiveringszout
- 90 gram fructose
- 2 kg appels, geschild en in plakjes gesneden
- 250 gram verse abrikozen, in plakjes gesneden, of gewelde, gedroogde abrikozen, in
stukjes gesneden - beetje fructose om te zoeten
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardamompoeder
- 3 eetlepels viergranenvlokken
- Springvorm van 24 cm
- Bereiding:
- Meng het meel, de kwark, de eiwitten, het zuiveringszout en de fructose goed door
elkaar. - Spuit de springvorm in met vetvrije spray.
- Bekleed de springvorm met het deeg.
- Strooi over de deegbodem de viergranenvlokken.
- Meng de appels en de abrozen met wat fructose en de kruiden.
- Vul hiermee de taarvorm.
- Bak de taart in een heteluchtoven op 170 graden C in 35 a 40 minuten gaar en bruin.
- Meng het meel, de kwark, de eiwitten, het zuiveringszout en de fructose goed door