Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg aardappelen
- 2 dl melk
- 40 gr boter
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1/2-1 theelepel sambal oelek
- 1 gesnipperde ui
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 350 gr winterwortel in halve plakjes
- 1/2 struik paksoi in dunne repen
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels pindakaas
- 8 stokjes saté (slager)
- 25 gr taugé
- 2 eetlepels seroendeng
-
Bereiding:- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn
- Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat
- Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie
- Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten
- Voeg de paksoi bij het wortel-uienmengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee
- Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe
- Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar
- Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door
- Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over
- Leg de satéstokjes op de stamppot
- Lekker met komkommer-zoetzuur