Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 2 dl melk
    • 40 gr boter
    • Zout
    • Peper
    • 1 eetlepel ketjap manis
    • 1/2-1 theelepel sambal oelek
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 gesnipperde teentjes knoflook
    • 2 eetlepels olie
    • 350 gr winterwortel in halve plakjes
    • 1/2 struik paksoi in dunne repen
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 2 eetlepels pindakaas
    • 8 stokjes saté (slager)
    • 25 gr taugé
    • 2 eetlepels seroendeng


  • Bereiding:

    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
    • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn
    • Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat
    • Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie
    • Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten
    • Voeg de paksoi bij het wortel-uienmengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee
    • Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe
    • Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar
    • Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door
    • Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over
    • Leg de satéstokjes op de stamppot
    • Lekker met komkommer-zoetzuur