Aantal personen: 3
- Ingrediënten
- 300 gram hamlappen, in kleine stukjes
- 250 gram champignons, in plakjes
- 200 gram tauge
- 100 gram sperziebonen, gebroken
- 4 theelepels tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook, in niet al te dunne plakjes
- 2 grote uien, in middelgrote stukken
- 2 groene lomboks, in dunne ringetjes
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels vijf kruidenpoeder (mengsel van anijs, venkel, peper, kaneel en gember)
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels zoute sojasaus
- Zonnebloem- of arachide olie
- Bereiding:
- Verhit de olie in de wok of diepe bakpan.
- Als de olie dampt is het tijd om de sambal er in te doen en door de olie te roeren.
- Daarna kan de ui en de knoflook erbij.
- Zodra de ui glazig is geworden kan het vlees bij de rest.
- Even roerbakken totdat het vlees gaar is; Doe dan de tomatenpuree en de kruiden erbij.
- Nu kunnen de rest van de groenten er door, samen met de soja saus.
- Laat nu alles voor ongeveer 15 a 20 minuten pruttelen, af en toe even omscheppen.