Aantal personen: 3

  • Ingrediënten
    • 300 gram hamlappen, in kleine stukjes
    • 250 gram champignons, in plakjes
    • 200 gram tauge
    • 100 gram sperziebonen, gebroken
    • 4 theelepels tomatenpuree
    • 3 teentjes knoflook, in niet al te dunne plakjes
    • 2 grote uien, in middelgrote stukken
    • 2 groene lomboks, in dunne ringetjes
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 1 courgette, in stukjes
    • 1 theelepel sambal
    • 2 theelepels vijf kruidenpoeder (mengsel van anijs, venkel, peper, kaneel en gember)
    • 2 theelepels kerrie
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 3 eetlepels zoute sojasaus
    • Zonnebloem- of arachide olie

  • Bereiding:
    • Verhit de olie in de wok of diepe bakpan.
    • Als de olie dampt is het tijd om de sambal er in te doen en door de olie te roeren.
    • Daarna kan de ui en de knoflook erbij.
    • Zodra de ui glazig is geworden kan het vlees bij de rest.
    • Even roerbakken totdat het vlees gaar is; Doe dan de tomatenpuree en de kruiden erbij.
    • Nu kunnen de rest van de groenten er door, samen met de soja saus.
    • Laat nu alles voor ongeveer 15 a 20 minuten pruttelen, af en toe even omscheppen.