Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr Quornfilet of Quornstukjes
    • 2 kleine sinaasappels
    • 50 gr krenten
    • 50 gr pistachenootjes
    • 2 stevige sappige peren
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 theelepel honing
    • Cayennepeper
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • 1 bosje kervel


  • Bereiding:

    • Snijd de Quorn in blokjes en meng deze in een kom met de sojasaus, het sap van 1
      sinaasappel en 1 eetlepel sesamolie
    • Laat dit een kwartiertje intrekken
    • Meng de krenten met 1 eetlepel citroensap, de wijnazijn, de honing en een snufje
      cayennepeper
    • Schil de peren en snijd ze in vieren.
    • Verwijder het klokhuis en snijd de parten in drieën
    • Laat de Quorn uitlekken
    • Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en roerbak de gemarineerde
      Quornblokjes hierin met de sesamzaadjes goudbruin
    • Meng de stukjes peer met het overgebleven citroen- en sinaasappelsap en bestrooi met de
      krenten
    • Schep de salade op een schaal en leg de warme Quornblokjes erop
    • Bestrooi het geheel met de pistachenootjes en garneer met een takje kervel