aantal personen: 2

  • IngrediĆ«nten
    • 4 eieren
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1 eetlepel water
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 3 rijpe vleestomaten
    • 2 eetlepels verse gehakte basilicum
    • cayennepeper en zout

  • Bereiding:
    • Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes
    • Doe ze in een pannetje met wat cayennepeper en zout en laat 5 minuten onafgedekt stoven, zodat het water wat kan verdampen. Doe er op het laatste van de kooktijd de basilicum bij
    • Klop in een kom de eieren los met de sojasaus, het water peper en zout naar smaak
    • Verhit wat olijfolie in een pan en giet er 1/3 van het eimengsel in. Bak een flinterdunne omelet
    • Laat op een bord glijden en hou warm. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletten

    • Rol ze op en snij in vingerdikke plakjes. Verwarm de saus tot tegen de kook en schenk over de omeletreepjes