Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 250 gr kalfsgehakt
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 gr fijngesneden ansjovisfilets
  • 25 gr gehalveerde zwarte olijven
  • 25 gr gehalveerde groene olijven
  • 1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine vleestomaat in stukjes
  • 1 dl tomaten basissaus (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereiding:

  1. Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje
  2. Bak het broodje in de olie rondom bruin
  3. Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken
  4. Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus
  5. Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover
  6. Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper