Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr kalfsgehakt
- 1 kleine gesnipperde ui
- 15 gr fijngesneden ansjovisfilets
- 25 gr gehalveerde zwarte olijven
- 25 gr gehalveerde groene olijven
- 1/2 theelepel + 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
- Zout
- Peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine vleestomaat in stukjes
- 1 dl tomaten basissaus (pot)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetlepel fijngesneden basilicum
- 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiding:
- Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje
- Bak het broodje in de olie rondom bruin
- Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken
- Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus
- Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover
- Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper