Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 12 oesters
- 12 sint-jacobsschelpen
- 1 zakje gemengde sla
- 100 gr gekookte sperziebonen
- 1 bleekselderijstengel
- 1 courgette
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 5-6 eetlepels olijfolie
- Versgemalen peper
- Zout
- 1/2 glas witte wijn
- 3 dl groentebouillon (tablet)
- 1 sjalot
-
Bereiding:- Breng de wijn, de bouillon en de fijngesnipperde sjalot in een brede en lage pan aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten koken
- Open intussen de oesters en giet het vocht bij de kokende bouillon
- Maak de oesters voorzichtig los en kook ze eveneens in de bouillon
- Haal ze er met een schuimspaan weer uit als ze ietwat stevig zijn geworden (na 1-2 minuten)
- Maak ook de sint-jacobsschelpen open, verwijder de ingewanden en kook de weekdieren in de bouillon tot ze stevig zijn geworden (3-5 minuten)
- Giet ze af
- Verdeel de gewassen en gedroogde blaadjes sla op de borden
- Snijd de bonen en selderij in stukjes, verdeel ook die over de borden en voeg de weekdieren toe
- Snijd de courgette in blokjes en verdeel die over de salade
- Voeg aan de wijnazijn 2 mespuntjes zout toe en klop er met een vork de olie door tot een vinaigrette is ontstaan
- Breng op smaak met peper en giet de dressing over de salade