Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 12 oesters
    • 12 sint-jacobsschelpen
    • 1 zakje gemengde sla
    • 100 gr gekookte sperziebonen
    • 1 bleekselderijstengel
    • 1 courgette
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 5-6 eetlepels olijfolie
    • Versgemalen peper
    • Zout
    • 1/2 glas witte wijn
    • 3 dl groentebouillon (tablet)
    • 1 sjalot


  • Bereiding:

    • Breng de wijn, de bouillon en de fijngesnipperde sjalot in een brede en lage pan aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten koken
    • Open intussen de oesters en giet het vocht bij de kokende bouillon
    • Maak de oesters voorzichtig los en kook ze eveneens in de bouillon
    • Haal ze er met een schuimspaan weer uit als ze ietwat stevig zijn geworden (na 1-2 minuten)
    • Maak ook de sint-jacobsschelpen open, verwijder de ingewanden en kook de weekdieren in de bouillon tot ze stevig zijn geworden (3-5 minuten)
    • Giet ze af
    • Verdeel de gewassen en gedroogde blaadjes sla op de borden
    • Snijd de bonen en selderij in stukjes, verdeel ook die over de borden en voeg de weekdieren toe
    • Snijd de courgette in blokjes en verdeel die over de salade
    • Voeg aan de wijnazijn 2 mespuntjes zout toe en klop er met een vork de olie door tot een vinaigrette is ontstaan
    • Breng op smaak met peper en giet de dressing over de salade