Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2-3 struikjes witlof
- 2 sneetjes bruinbrood
- 25 gr boter
- 24 oesters
- 75 gr bloem
- 50 gr boter
- 2 eetlepels citroensap
- 24 takjes kervel
- 12 theelepels Kaviaar
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels notenolie
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 1 theelepel mosterd
- Zout
- Versgemalen peper
-
Bereiding:- Haal 24 van de buitenste bladen van het witlof, was deze zorgvuldig en maak ze met een schone doek droog
- Snijd de rest van het witlof in een fijne julienne en was en droog deze eveneens
- Verwijder de korsten van het brood, snijd de sneetjes in kleine dobbelsteentjes en bak die in wat boter mooi bruin
- Roer alle voor de dressing bestemde ingrediënten door elkaar
- Haal de hele blaadjes witlof door de dressing, giet de resterende dressing daarna over de witlofjulienne en schep enkele malen goed om
- Steek de oesters open, neem ze uit de schelp en droog er voorzichtig 12 met een stukje keukenpapier
- Wentel de droge oesters door de bloem en bak ze in de boter aan weerszijde snel bruin
- Blus de boter met citroensap af en geef de oesters een draai van de pepermolen
- Beleg 4 borden met een ster van 6 witlofbladen, leg de julienne in het midden en leg tussen de bladen aan de rand van het bord een takje kervel
- Leg de oesters om en om, een rauwe en een gebakken, op de witlofbladen
- Verdeel dobbelsteentjes brood over de witlofjulienne en garneer elke rauwe oester met een theelepeltje kaviaar