-
Ingrediënten- 175 gram gemengde noten (GEEN cashewnoten)
- 50 gram roomboter
- 15 gram bakpoeder
- 4 eieren
- halve dl slagroom
- 5 ml vloeibare zoetstof
- mespunt zout
- sap van een halve citroen
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 160 ° C, vermaal de noten in de keukenmachine of staafmixer heel kort tot een grof korrelig “meel”
- Doe het meel, de roomboter, de bakpoeder de eieren, de slagroom, de zoetstof, het zout en het citroensap in een beslagkom en klop met een mixer alles goed door elkaar
- Vet een cakeblik in en schep het beslag in het cakeblik
- Laat het ± 45 minuten in de oven gaar worden
- Als je met een satéprikker in de cake prikt en er blijft geen beslag aan hangen dan is de cake gaar
- Buiten de oven laten afkoelen en uit het cakeblik halen
- Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen