• Ingrediënten

    • 175 gram gemengde noten (GEEN cashewnoten)
    • 50 gram roomboter
    • 15 gram bakpoeder
    • 4 eieren
    • halve dl slagroom
    • 5 ml vloeibare zoetstof
    • mespunt zout
    • sap van een halve citroen


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 160 ° C, vermaal de noten in de keukenmachine of staafmixer heel kort tot een grof korrelig “meel”
    • Doe het meel, de roomboter, de bakpoeder de eieren, de slagroom, de zoetstof, het zout en het citroensap in een beslagkom en klop met een mixer alles goed door elkaar
    • Vet een cakeblik in en schep het beslag in het cakeblik
    • Laat het ± 45 minuten in de oven gaar worden
    • Als je met een satéprikker in de cake prikt en er blijft geen beslag aan hangen dan is de cake gaar
    • Buiten de oven laten afkoelen en uit het cakeblik halen
    • Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen