Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr hoorntjesmacaroni
    • 1 blikje gerookte gekleurde koolvis
    • 2 zure appels
    • 1 ui
    • 4 eetlepels slasaus
    • 2 eetlepels gecondenseerde melk zonder suiker
    • 1 theelepel scherpe mosterd
    • 1 kleine augurk
    • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
    • 1 eetlepel gehakte groene kruiden (bijv dille en kervel)
    • 1 mespunt suiker


  • Bereiding:

    • Kook de macaroni in water met wat zout gaar en giet ze direct af
    • Spoel de pasta onder de koude kraan af en laat uitlekken en afkoelen
    • Leg de koolvis op keukenpapier, zodat alle olie eruit trekt en voeg de plakjes bij de macaroni
    • Hak de ui en de geschilde appels en doe ze bij de salade
    • Maak een pittige saus van de slasaus, melk, gehakte augurk, kappertjes, mosterd en groene kruiden en giet die over de salade
    • Schep alles voorzichtig door elkaar en zet de schaal afgedekt enkele uren in de koelkast