Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 stengel bleekselderij
    • 150 gr extra fijne groene boontjes
    • 1 struikje witlof
    • Het sap van 1/2 citroen
    • 1 krop rode krulsla
    • 1 appel (Granny Smith)
    • 1 eetlepel wijnazijn
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels gehakte bieslook
    • 2 tomaten
    • 4 Noorse haringen
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • Zout


  • Bereiding:

    • Was de bleekselderijstengel en snijd hem in stukjes
    • Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten water beetgaar
    • Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze afkoelen
    • Maak het witlofstronkje schoon, snipper het fijn en besprenkel de snippers met de helft van het citroensap
    • Was de krulsla en snijd die in reepjes
    • Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis
    • Snijd elk kwart in dunne schijfjes en besprenkel deze met de rest van het citroensap
    • Klop de wijnazijn door de mayonaise en voeg er een scheutje water aan toe
    • Meng de selderij, de boontjes, het witlof, de krulsla en de appel door elkaar en voeg er het bieslook aan toe
    • Meng er tenslotte enkele eetlepels mayonaise-vinaigrette door en schep de salade in het midden van 4 borden
    • Pel de tomaten, halveer en ontpit ze en snijd het vruchtvlees van elke helft in 4 reepjes
    • Snijd de haringen schuin in de helft, schik deze helften in een stervorm op de salade, leg er de reepjes tomaat tussen en bestrooi met de gehakte peterselie