Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 stengel bleekselderij
- 150 gr extra fijne groene boontjes
- 1 struikje witlof
- Het sap van 1/2 citroen
- 1 krop rode krulsla
- 1 appel (Granny Smith)
- 1 eetlepel wijnazijn
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 2 tomaten
- 4 Noorse haringen
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout
-
Bereiding:- Was de bleekselderijstengel en snijd hem in stukjes
- Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten water beetgaar
- Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze afkoelen
- Maak het witlofstronkje schoon, snipper het fijn en besprenkel de snippers met de helft van het citroensap
- Was de krulsla en snijd die in reepjes
- Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis
- Snijd elk kwart in dunne schijfjes en besprenkel deze met de rest van het citroensap
- Klop de wijnazijn door de mayonaise en voeg er een scheutje water aan toe
- Meng de selderij, de boontjes, het witlof, de krulsla en de appel door elkaar en voeg er het bieslook aan toe
- Meng er tenslotte enkele eetlepels mayonaise-vinaigrette door en schep de salade in het midden van 4 borden
- Pel de tomaten, halveer en ontpit ze en snijd het vruchtvlees van elke helft in 4 reepjes
- Snijd de haringen schuin in de helft, schik deze helften in een stervorm op de salade, leg er de reepjes tomaat tussen en bestrooi met de gehakte peterselie