aantal personen: 8
- Ingrediënten:
- 4 zeetongen
- 1 ui
- 1 seldertakje
- Boter
- 16 rauwe langoustines
- 4 dl Riesling wijn
- 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
- 5 peperbolletjes
- 6 dl room
- 8 witlofstronken
- Scheutje citroensap
- 250 g gepelde garnalen
- 4 el gehakte peterselie
- 2 citroenen
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
-
Bereiding:
- Vraag aan uw vishandelaar om de tongen te fileren en neem de graten mee
- Reinig de ui en de selder
- Stoof ze in een klein nootje boter
- Pel de langoustines, voeg de koppen samen met de visgraten toe aan de selder en
de ui - Overgiet met water en 2 dl Riesling wijn
- Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met de peperbolletjes, peper en zout
- Breng de vis ca. 25 minuten aan de kook en zeef dan de bouillon
- Houd 8 langoustinekoppen apart als garnituur
- Rol in elke tongfilet een langoustine en pocheer de rolletjes onder gesloten
deksel ca. 5 minuten - Neem 1 dl van de bouillon en laat samen met de resterende wijn nog even inkoken
- Voeg er de room aan toe en laat verder inkoken tot een gebonden saus
- Maak het witlof schoon en stoof het in een geutje water en citroensap
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Houd de tongfilets warm in de rest van de bouillon
- Voorzie een serveerschotel van een bedje van witlof en schik er de
tongrolletjes op - Voeg op het laatste moment de garnalen bij de saus, en overgiet hiermee de
tongrolletjes - Strooi er de peterselie over
- Was de citroenen en snijd ze in partjes
- Versier de schotel met 8 langoustinekoppen en citroenpartjes
- Houd de schotel warm op een warmhoudplaat