Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 struikjes witlof Ć” 100 gr
    • 50 gr tuinkers
    • 1 appel (Golden Delicious)
    • Het sap van 1/2 citroen
    • 1 dl volle yoghurt
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 theelepel milde kerrie
    • Zout
    • Cayennepeper
    • 200 gr gepelde noordzeegarnalen
    • 1 eetlepel amandelschaafsel
    • 1/2 stokbrood
    • Boter


  • Bereiding:

    • Verwijder de blaadjes van de witlofstruikjes en spoel ze onder stromend water
    • Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken
    • Was de tuinkers en maak ook die droog
    • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine brunoise
    • Roer de appelbrunoise door het citroensap
    • Vermeng de yoghurt met de mayonaise en roer er het kerriepoeder door
    • Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper
    • Snijd alle witlofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes niet gekreukt zijn
    • Snijd de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de tuinkers
    • Leg de tuinkers en de witlofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de rest van het witlof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de glazen rondom mooi opvullen
    • Vermeng de appelbrunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4 glazen
    • Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen nog kunt zien
    • Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen
    • Garneer met de even onder de grill geroosterde amandelschaafsel
    • Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij