Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 4 struikjes witlof á 100 gr
- 50 gr tuinkers
- 1 appel (Golden Delicious)
- Het sap van 1/2 citroen
- 1 dl volle yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel milde kerrie
- Zout
- Cayennepeper
- 200 gr gepelde noordzeegarnalen
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 1/2 stokbrood
- Boter
-
Bereiding:- Verwijder de blaadjes van de witlofstruikjes en spoel ze onder stromend water
- Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken
- Was de tuinkers en maak ook die droog
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine brunoise
- Roer de appelbrunoise door het citroensap
- Vermeng de yoghurt met de mayonaise en roer er het kerriepoeder door
- Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper
- Snijd alle witlofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes niet gekreukt zijn
- Snijd de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de tuinkers
- Leg de tuinkers en de witlofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de rest van het witlof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de glazen rondom mooi opvullen
- Vermeng de appelbrunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4 glazen
- Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen nog kunt zien
- Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen
- Garneer met de even onder de grill geroosterde amandelschaafsel
- Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij