-
Ingrediënten:-
200 gr koude notennoga -
200 gr marsepein -
2 eetlepels kirsch -
10 gr fijngehakte pistachenoten -
125 gr gezeefde poedersuiker -
Poedersuiker -
100 gr chocoladeglazuur
-
-
Bereiding:-
Snijd de noga in kleine stukjes (1,5 x 1,5 cm), vorm hiervan balletjes en zet die op een koele plaats -
Roer de marsepein romig en voeg de kirsch en pistachenoten toe -
Kneed dit samen met de 125 gr poedersuiker -
Vorm uit deze massa een ca 2 cm dikke rol en snijd die in plakjes (evenveel plakjes maken als er nogaballen zijn) -
Druk de marsepeinplakjes op een met poedersuiker bestoven aanrecht en leg de nogaballetjes erop -
Sla de marsepeinmassa eromheen, druk hem vast, druk de randen goed aan en maak hier balletjes van -
Los de chocoladeglazuur volgens aanwijzingen op de verpakking op -
Doop er de mozartbonbons met twee vorkjes in en leg ze op een taartrooster of bakpapier -
Bewaar ze daarna koel in cellofaan zakjes of gesloten glazen of porseleinen schaaltjes
-