• IngrediĆ«nten:



    • 200 gr koude notennoga


    • 200 gr marsepein


    • 2 eetlepels kirsch


    • 10 gr fijngehakte pistachenoten


    • 125 gr gezeefde poedersuiker


    • Poedersuiker


    • 100 gr chocoladeglazuur

  • Bereiding:



    • Snijd de noga in kleine stukjes (1,5 x 1,5 cm), vorm hiervan balletjes en zet die op een koele plaats


    • Roer de marsepein romig en voeg de kirsch en pistachenoten toe


    • Kneed dit samen met de 125 gr poedersuiker


    • Vorm uit deze massa een ca 2 cm dikke rol en snijd die in plakjes (evenveel plakjes maken als er nogaballen zijn)


    • Druk de marsepeinplakjes op een met poedersuiker bestoven aanrecht en leg de nogaballetjes erop


    • Sla de marsepeinmassa eromheen, druk hem vast, druk de randen goed aan en maak hier balletjes van


    • Los de chocoladeglazuur volgens aanwijzingen op de verpakking op


    • Doop er de mozartbonbons met twee vorkjes in en leg ze op een taartrooster of bakpapier


    • Bewaar ze daarna koel in cellofaan zakjes of gesloten glazen of porseleinen schaaltjes