aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 bol knoflook
- 4 grote aubergines
- 2 courgettes
- 1/2 kg kalfsgehakt
- 1/2 liter tomatenpuree (gezeefd)
- 6 eieren
- 75 ml room
- 250gr gemalen oude kaas
- 2 bolletjes Mozzarella of Emmental
- zout
- cayennepeper
- Zwarte peper
- 1 theelepel kaneel
- 1 soeplepel oregano (gedroogd)
- olijfolie
- Bereiding:
- De ui in stukjes snijden , niet te grof, en op een zacht vuur kleuren
- Gehakt rul bakken. Samen met de ui in een pan op een zacht vuur zetten en de tomatenpuree er bij voegen
- Beetje zout, wat cayenneper,( niet te veel, mag NIET pikant worden)de kaneel en een soeplepel oregano toevoegen
- Het bolletje knoflook uitpellen en AL de teentjes bij het gehaktmengsel voegen
- Het geheel zeer zachtjes laten inkoken tot het vocht bijna geheel verdampt is
- Ondertussen de aubergines voorbereiden; steeltjes er afsnijden, overlangs in 4 snijden en vervolgens in blokjes. 10 minuten in ruim koud en zout water zetten
- Na +/- 10 minuten laten uitlekken en droogdeppen , met ruim olijfolie zachtjes bruin laten bakken. De auberginestukjes moeten zacht en lichtjes bruin zijn. Apart houden
- De courgettes in stukjes snijden en bakken, vervolgens door de aubergines mengen
- Als het gehaktmengsel klaar is het op de bodem van de ovenschaal leggen, beetje aandrukken en een deel gemalen kaas over strooien
- De zes eieren stevig loskloppen en de room er doorheen kloppen met een beetje zout en gewone peper
- De helft van het eimengsel over het gehakt gieten. Aubergine en courgettes er over verdelen , flink wat oregano over strooien en vervolgen de rest van de gemalen kaas
- De rest van het eimengsel er over. De mozzarella in schijfjes snijden en er bovenop leggen (of wat gemalen kaas)en nog flink wat oregano over strooien
- De schotel ongeveer 20 minuten in de magnetron op 750 W. Het ei moet gestold zijn. In de gewone oven ongeveer 1 uur op 200 graden
Met dank aan Denise Dene