• IngrediĆ«nten:


    • 5 nootjes boter

    • 1 dessertlepel citroensap

    • 1 dessertlepel sterke mosterd

    • 1 dessertlepel bruine mosterd

    • 1 kopje verse room

    • 1 soeplepel warm water

    • Zout

    • Peper




  • Bereiding:


    • De kalfslapjes op zeer sterk vuur in de boter laten braden

    • Zodra ze aan beide zijden gebruind zijn, het vuur lager zetten’

    • De kalfslapjes op een schaal leggen en warm houden

    • De inhoud van de kom, waarin de twee soorten mosterd, het citroensap, zout en
      peper goed
      vermengd zijn, gaat nu in de pan, die vooraf gedeglaceerd is met een soeplepel
      warm water

    • Even laten koken en met een houten spatel de bodem en de randen van de pan
      flink bewerken
      om de saus een sympathieke bruine kleur te geven

    • Saus over de kalfslapjes gieten en onmiddellijk opdienen

    • Verse noedel , gekookte rijst, aardappelpuree, zijn zeer geschikt om de smaak
      van deze
      eenvoudige saus tot zijn recht te doen komen

    • Bereiding van de saus : 15 minuten

    • Eveneens 15 minuten voor de kalfslapjes