Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 kg mosselen
    • 1 grote ui
    • Peper
    • Zout
    • 1 liter water
    • 2 stukken wit van prei
    • 20 gr boter
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 1/4 liter wijn
    • 1 dl room
    • 1 eierdooier
    • 25 gr peterselie


  • Bereiding:

    • Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na
    • Reinig intussen de ui en snijd hem in grote stukken
    • Doe de mosselen, de ui, de peper en het zout en 1 liter water in een grote kookpan en laat
      gaar koken
    • Reinig intussen de prei
    • Snijd fijn en fruit het in een weinig boter
    • Smelt 50 gr boter en voeg hier al roerend de bloem aan toe om een roux te bekomen
    • Giet, als de mosselen gaar zijn, het kookvocht hiervan door een zeef en vang het in een
      kookpan op
    • Leng zo nodig aan tot 1 liter
    • Voeg dit al roerend bij de roux en laat doorkoken
    • Haal de mosselen uit de schelp en ontdoe ze van de baard
    • Doe de mosselen, de wijn en de gefruite prei bij de velouté
    • Klop de room en de eierdooier los in de soepterrine, giet hierover de soep
    • Werk af met gehakte peterselie