Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 kg mosselen
- 1 grote ui
- Peper
- Zout
- 1 liter water
- 2 stukken wit van prei
- 20 gr boter
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1/4 liter wijn
- 1 dl room
- 1 eierdooier
- 25 gr peterselie
-
Bereiding:- Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na
- Reinig intussen de ui en snijd hem in grote stukken
- Doe de mosselen, de ui, de peper en het zout en 1 liter water in een grote kookpan en laat
gaar koken - Reinig intussen de prei
- Snijd fijn en fruit het in een weinig boter
- Smelt 50 gr boter en voeg hier al roerend de bloem aan toe om een roux te bekomen
- Giet, als de mosselen gaar zijn, het kookvocht hiervan door een zeef en vang het in een
kookpan op - Leng zo nodig aan tot 1 liter
- Voeg dit al roerend bij de roux en laat doorkoken
- Haal de mosselen uit de schelp en ontdoe ze van de baard
- Doe de mosselen, de wijn en de gefruite prei bij de velouté
- Klop de room en de eierdooier los in de soepterrine, giet hierover de soep
- Werk af met gehakte peterselie