Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 kg mosselen
- 3 tomaten
- 2 komkommers
- 3 eetlepels zout
- 2 eetlepels citroensap
- 1/8 liter crème fraîche
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels hot-currypoeder
- 4 eetlepel fijngehakte peterselie
- Peper
-
Bereiding:- Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen
- Doe de mosselen met 2 dl water in een (mossel)pan en breng ze aan de kook
- Kook de mosselen met de deksel op de pan ± 5 minuten tot ze allemaal open zijn
- Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen
- Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes
- Schil de komkommers, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Doe de komkommer in een zeef, bestrooi hem met het zout en laat de komkommer 30 minuten op een koele ptaats staan
- Spoel de komkommer af en laat het heel goed uitlekken
- Klop een sausje van het citroensap, de crème fraîche, de mayonaise, het currypoeder, de helft van de peterselie en peper naar smaak
- Schep de afgekoelde gepelde mosselen met de tomaatpartjes en de uitgelekte komkommer door het sausje
- Garneer met de rest van de peterselie
- Lekker met gebakken aardappelen