Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 kg mosselen
    • 3 tomaten
    • 2 komkommers
    • 3 eetlepels zout
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1/8 liter crème fraîche
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 2 theelepels hot-currypoeder
    • 4 eetlepel fijngehakte peterselie
    • Peper


  • Bereiding:

    • Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen
    • Doe de mosselen met 2 dl water in een (mossel)pan en breng ze aan de kook
    • Kook de mosselen met de deksel op de pan ± 5 minuten tot ze allemaal open zijn
    • Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen
    • Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes
    • Schil de komkommers, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes
    • Doe de komkommer in een zeef, bestrooi hem met het zout en laat de komkommer 30 minuten op een koele ptaats staan
    • Spoel de komkommer af en laat het heel goed uitlekken
    • Klop een sausje van het citroensap, de crème fraîche, de mayonaise, het currypoeder, de helft van de peterselie en peper naar smaak
    • Schep de afgekoelde gepelde mosselen met de tomaatpartjes en de uitgelekte komkommer door het sausje
    • Garneer met de rest van de peterselie
    • Lekker met gebakken aardappelen