Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 400 gr gekookte mosselen
    • 1 bakje tuinkers
    • 1 krop sla
    • 1 tomaat
    • 4 dunne plakken ontbijtspek
    • 4 eieren
    • 10-20 gr roomboter
    • Zout
    • Grofgemalen peper


  • Bereiding:

    • Meng de mosselen met de helft van de grofgehakte tuinkers
    • Was de blaadjes van de krop sla, laat ze goed uitlekken en leg ze in 4 schalen
    • Leg de mosselen op het slabedje
    • Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder vet mooi knapperig en haal ze uit het vet
    • Bak de eieren in het hete spekvet, breng ze met zout en peper op smaak en leg ze samen met het spek op de mosselsalade
    • Was de tomaat en snijd hem in partjes
    • Garneer de salade met de tomatenpartjes en de rest van de tuinkers