Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr gekookte mosselen
    • 300 gr radicchio (rode sla)
    • 150 gr champignons
    • Het sap van 15 citroen
    • 1 eierdooier
    • 3 eetlepels olie
    • 2 theelepels pittige mosterd
    • 2 theelepels tomatenketchup
    • 1 teentje knoflook
    • Versgemalen peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Een scheutje Worcestershiresaus en een scheutje witte wijn
    • Meng de mosselen met de in dunne reepjes gesneden radicchio en de in plakken gesneden champignons en besprenkel alles met enkele druppels citroensap, zodat de champignons niet bruin verkleuren
    • Klop de eierdooier met de olie, zoals voor het bereiden van mayonaise en voeg de rest van het citroensap, de mosterd, de ketchup en de uitgeperste knoflook toe
    • Breng de saus met peper, Worcestershiresaus, witte wijn en zout op smaak en schenk haar over de salade