Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr gekookte mosselen
- 300 gr radicchio (rode sla)
- 150 gr champignons
- Het sap van 15 citroen
- 1 eierdooier
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels pittige mosterd
- 2 theelepels tomatenketchup
- 1 teentje knoflook
- Versgemalen peper
- Zout
-
Bereiding:- Een scheutje Worcestershiresaus en een scheutje witte wijn
- Meng de mosselen met de in dunne reepjes gesneden radicchio en de in plakken gesneden champignons en besprenkel alles met enkele druppels citroensap, zodat de champignons niet bruin verkleuren
- Klop de eierdooier met de olie, zoals voor het bereiden van mayonaise en voeg de rest van het citroensap, de mosterd, de ketchup en de uitgeperste knoflook toe
- Breng de saus met peper, Worcestershiresaus, witte wijn en zout op smaak en schenk haar over de salade