aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 kg mosselen
    • 100 gr gepelde grijze garnalen
    • 250 gr verse champignons
    • 25 cl witte wijn
    • 3 dl room
    • 1 dopje saffraan
    • 1 soeplepel gehakte bieslook
    • 2 afgestreken soeplepels bloem
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:

    • Schrob en was de mosselen met veel water
    • Gooi die met open of gebroken schelpen weg
    • Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met witte wijn
    • Laat ze opengaan op een hevig vuur
    • Laten uitlekken en het kookvocht opvangen
    • Filter het kookvocht en breng het aan de kook
    • Tot de helft laten indikken en bewaren
    • Was de champignons, snijd ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan
      met een beetje boter
    • Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de champignons, de grijze
      garnalen en de mosselen (zonder schelp) in
    • Laat 50 g boter smelten, bestrooi met bloem en meng alles met de klopper
    • Voeg geleidelijk 1,5 dl van het kookvocht toe, net als de room
    • Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe
    • Giet deze bechamelsaus over de mosselen, de garnalen en de champignons
    • Zet alles in een voorverwarmde oven (250 graden) en laat een tiental minuten
      braden
    • Bestrooi dan met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op