aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 kg mosselen
    • 2 uien
    • 1 groene selder
    • 1/2 kg champignons
    • 1/2 l room
    • 1 dl droge witte wijn
    • Boter
    • 2 el peterselie
    • Tijm
    • Laurier
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:

    • Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selder
    • Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur openkoken
    • Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter
    • Haal de mosselen uit de schelpen
    • Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft
    • Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft
    • Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij
    • Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie