Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 60 gr sesamzaad
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 1 1/2 theelepel anijszaad
- 6 zwarte peperkorrels
- 2 kruidnagels
- 50 gr blanke amandelen
- 50 gr ongebrande pinda’s
- 70 gr boter
- 4 Spaanse pepers zonder zaad in ringetjes
- 4 ontvelde tomaten zonder zaad in blokjes
- 1 grote ui in stukjes
- 50 gr ontpitte gedroogde pruimen
- 50 gr rozijnen
- 1 1/2 tortilla in stukjes
- 4 dl kruidenbouillon
- 1 1/2 kaneelstokje
- 60 gr bittere chocolade
- 30 gr boter
- 2 bakjes Quorn naturel (á 175 gr)
-
Bereiding:- Rooster de sesamzaadjes enkele minuten in een koekenpan
- Wrijf het korianderzaad, de anijs, de peperkorrels en de kruidnagels in een vijzel fijn
- Bak deze kruiden even met de sesamzaadjes mee en strooi het sesam-kruidenmengsel op
een bord - Rooster de amandelen en de pinda’s in dezelfde koekenpan en strooi de noten op een bord
- Smelt 70 gr boter in een koekenpan en bak de peperringetjes hierin zachtjes
- Maal alle ingrediënten, behalve het kaneelstokje, de chocolade, 30 gr boter en de
Quorn, in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus en laat deze saus samen
met het kaneelstokje en de chocolade in een hapjespan nog 30 minuten zachtjes koken - Voeg, als de mole te dik wordt, nog wat extra bouillon toe
- Verhit intussen 30 gr boter in een koekenpan en bak de stukjes Quorn enkele minuten
zachtjes - Verwijder het kaneelstokje uit de mole en voeg de Quorn aan de mole toe
- Deze pittige saus met chocolade is een klassieker uit de Mexicaanse keuken
- Hij kan worden geserveerd met tortilla’s, knapperige groenten, avocado’s, rijst of
gekookte bonen