Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr mihoen
- 350 gr varkensvlees of kip
- 150 gr gepelde garnalen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- Ketjap
- Peper
- Zout
- Reuzel of plantaardige olie
-
Bereiding:- Breng water aan de kook en doe hier de mihoen ± 3 minuten in (de pan is dan van het vuur af)
- Spoel de mihoen met koud water af en laat deze uitlekken
- Snijd het vlees in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes en wrijf de uien en knoflook fijn
- Fruit dan de uien en knoflook in de reuzel lichtbruin, voeg hier het vlees bij en bak dit gaar
- Voeg de prei, de met water verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe
- De mihoen met 2 vorken al omscheppend au bain marie verwarmen anders gaat ze vast zitten
- Garneer de mihoen met reepjes omelet en ham