Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gr Quornstukjes naturel
- 1 pak eiermie van 250 gr
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 cm fijngehakte verse gember
- 1 cm fijngehakte verse laos (toko)
- 1 stengel sereh in stukjes
- 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1/2 theelepel kurkuma (koenjit)
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 blikje kokosmelk (netto 400 gr)
- 1 dl kruidenbouillon
- Ketjap manis
- Sambal
-
Bereiding:- Breng in een pan ruim water aan de kook
- Leg de mie in het kokende water en laat de mie van het vuur af ± 4 minuten staan
- Verwarm een wok op hoog vuur
- Schenk de sesamolie erin en bak de gember, de laos, de sereh, de ketoembar, de kurkuma
en de bleekselderij even aan tot het gaat geuren - Voeg de Quornstukjes toe en roerbak alles nog 2 minuten
- Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook
- Voeg de eiermie toe en schep het gerecht om
- Voeg naar smaak ketjap en sambal toe en laat het gerecht nog ± 5 minuten
zachtjes sudderen