Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 350 gr Quornstukjes naturel
    • 1 pak eiermie van 250 gr
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 2 cm fijngehakte verse gember
    • 1 cm fijngehakte verse laos (toko)
    • 1 stengel sereh in stukjes
    • 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
    • 1/2 theelepel kurkuma (koenjit)
    • 2 stengels bleekselderij in stukjes
    • 1 blikje kokosmelk (netto 400 gr)
    • 1 dl kruidenbouillon
    • Ketjap manis
    • Sambal


  • Bereiding:

    • Breng in een pan ruim water aan de kook
    • Leg de mie in het kokende water en laat de mie van het vuur af ± 4 minuten staan
    • Verwarm een wok op hoog vuur
    • Schenk de sesamolie erin en bak de gember, de laos, de sereh, de ketoembar, de kurkuma
      en de bleekselderij even aan tot het gaat geuren
    • Voeg de Quornstukjes toe en roerbak alles nog 2 minuten
    • Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook
    • Voeg de eiermie toe en schep het gerecht om
    • Voeg naar smaak ketjap en sambal toe en laat het gerecht nog ± 5 minuten
      zachtjes sudderen