Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 pakje oosterse mie (Tai Ming)
- 1 grote aubergine
- 1 ui
- 1 rode peper
- 4 eetlepels olie
- 2 bakjes Quornstukjes (á 175 gr)
- 2 eetlepels Thaise vissaus (of sojasaus)
- 1 1/2 eetlepel sojasaus
- 2 dl kokosmelk
- Zout
- Peper
- 2 pakjes vers basilicum (Green Pack)
- 65 gr cashewnoten
-
Bereiding:- Kook de mie volgens de aanwijzing op het pak gaar, maar verkort de kooktijd met 3
minuten - Spoel direct koud en laat uitlekken.
- Snijd de aubergine in dikke plakken en vervolgens in staafjes
- Snijd de ui in ringen
- Maak de rode peper schoon (verwijder de zaadjes) en snijd hem in ringetjes
- Laat 2 eetlepels olie goed heet worden en roerbak er de Quorn in bruin
- Neem de Quorn uit de pan en houd apart
- Fruit de ui, de rode peper en vervolgens de aubergine in het achtergebleven bakvet met de
rest van de olie - Bak al omscheppend tot de aubergine zacht wordt
- Schenk de vissaus, de sojasaus en de kokosmelk erbij en lat de saus iets inkoken
- Schep de mie en de Quorn door de saus, warm goed door en breng op smaak met zout en
peper - Snijd de basilicumblaadjes in reepjes (houd een paar blaadjes achter) en schep die op het
laatst door de mie - Garneer met de cashewnoten en het achtergehouden basilicum
- Kook de mie volgens de aanwijzing op het pak gaar, maar verkort de kooktijd met 3