Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 pakje oosterse mie (Tai Ming)
    • 1 grote aubergine
    • 1 ui
    • 1 rode peper
    • 4 eetlepels olie
    • 2 bakjes Quornstukjes (á 175 gr)
    • 2 eetlepels Thaise vissaus (of sojasaus)
    • 1 1/2 eetlepel sojasaus
    • 2 dl kokosmelk
    • Zout
    • Peper
    • 2 pakjes vers basilicum (Green Pack)
    • 65 gr cashewnoten


  • Bereiding:

    • Kook de mie volgens de aanwijzing op het pak gaar, maar verkort de kooktijd met 3
      minuten
    • Spoel direct koud en laat uitlekken.
    • Snijd de aubergine in dikke plakken en vervolgens in staafjes
    • Snijd de ui in ringen
    • Maak de rode peper schoon (verwijder de zaadjes) en snijd hem in ringetjes
    • Laat 2 eetlepels olie goed heet worden en roerbak er de Quorn in bruin
    • Neem de Quorn uit de pan en houd apart
    • Fruit de ui, de rode peper en vervolgens de aubergine in het achtergebleven bakvet met de
      rest van de olie
    • Bak al omscheppend tot de aubergine zacht wordt
    • Schenk de vissaus, de sojasaus en de kokosmelk erbij en lat de saus iets inkoken
    • Schep de mie en de Quorn door de saus, warm goed door en breng op smaak met zout en
      peper
    • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes (houd een paar blaadjes achter) en schep die op het
      laatst door de mie
    • Garneer met de cashewnoten en het achtergehouden basilicum