Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

  • 1 Spaanse peper
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gr rundergehakt
  • Zout
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr mie
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 liter melk
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 mespunt sinaasappelrasp
  • 1 theelepel citroenrasp

Bereiding:

  1. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul
  3. Breng het op smaak met zout en pers de knoflook erboven uit
  4. Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar
  5. Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt en blijf roeren tot een egale saus ontstaat (verdun de saus zo nodig met wat water
  6. Giet de mie af, verdeel hem over 2 borden en schep de gehaktsaus erover
  7. Lekker met gestoofde paksoi