aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 600 gr riblappen

    • Zout

    • Peper

    • 1 teentje knoflook

    • 2 uien

    • 4 tomaten

    • 1 rode en 1 groene paprika

    • 1 blikje maiskorrels

    • 250 gr doperwtjes

    • 4 aardappelen

    • Peterselie

    • 50 gr boter

    • 1 Spaans pepertje


  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in stukken, wrijf die in met zout en peper en bak het vlees in de hete boter aan alle kanten aan, samen met de fijngesnipperde ui en knoflook

    • Voeg er een scheutje warm water bij, leg het pepertje er in zijn geheel tussen en laat dit een uurtje zachtjes stoven

    • Voeg er dan de in ringen gesneden paprika’s bij en de in vieren gesneden aardappelen

    • Laat dit alles nog een half uurtje sudderen en voeg dan de doperwtjes en de mais toe

    • Voeg wat zout naar smaak toe. Laat nog 10 minuten heel zachtjes goed doorwarmen en dien het gerecht, met peterselie bestrooid op