aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 verse (of diepvries) maiskolven -
8 grote, kruimige nieuwe aardappelen -
Laurierblaadjes -
4 Mexicaans gekruide steaks (entrecotes) -
1 dl volle rode wijn -
1 zakje mix voor Guacamole (Casa Fiesta) -
1 rijpe avocado -
2 uien -
4 tenen knoflook -
2 eetlepels olijfolie -
1 groene Jalapeno peper (ingelegde peper) -
500 g rijpe tomaten -
Suiker -
1 zak nacho cheese taco-chips -
Roomboter
-
-
Bereiding:-
De maiskolven voor de helft uit het blad halen en het ‘hooi’ verwijderen -
De kolven 10 minuten koken in water met zout -
De aardappelen schoonboenen, rondom inprikken en elke aardappel bedekken met 4 laurierblaadjes en in aluminiumfolie (glimmende kant binnen) verpakken -
De steaks in een diep bord met de wijn overgieten en nog 1 uur marineren, af en toe omkeren -
De barbecuekooltjes aansteken, de aardappelen langs de rand leggen -
Zodra de as wit is, de aardappelen tussen de kooltjes leggen -
Na 30 minuten met roosteren beginnen -
Ondertussen guacamole bereiden volgens de aanwijzingen op het zakje mix, de rijpe avocado schillen, van de pit nemen en pureren -
Voor de tomatensaus de uien fijnhakken, de knoflook pureren en in wat olijfolie zachtjes fruiten -
De peper fijnhakken, de tomaten in blokjes snijden en toevoegen -
Opkoken en van het vuur nemen -
Met zout, suiker en peper op smaak brengen en onder roeren laten afkoelen -
De steaks droogdeppen en aan beide kanten 5 minuten roosteren -
De maiskolven onder keren 10 minuten roosteren -
De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen -
De maiskolven aan prikkers steken, met boter bestrijken en met zout bestrooien en afhappen -
De tomatensaus bij de steaks serveren -
De aardappelpakketjes openmaken, de schil opensteken en het kruim, met boter, eruit eten
-