aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 verse (of diepvries) maiskolven

    • 8 grote, kruimige nieuwe aardappelen

    • Laurierblaadjes

    • 4 Mexicaans gekruide steaks (entrecotes)

    • 1 dl volle rode wijn

    • 1 zakje mix voor Guacamole (Casa Fiesta)

    • 1 rijpe avocado

    • 2 uien

    • 4 tenen knoflook

    • 2 eetlepels olijfolie

    • 1 groene Jalapeno peper (ingelegde peper)

    • 500 g rijpe tomaten

    • Suiker

    • 1 zak nacho cheese taco-chips

    • Roomboter


  • Bereiding:


    • De maiskolven voor de helft uit het blad halen en het ‘hooi’ verwijderen

    • De kolven 10 minuten koken in water met zout

    • De aardappelen schoonboenen, rondom inprikken en elke aardappel bedekken met 4 laurierblaadjes en in aluminiumfolie (glimmende kant binnen) verpakken

    • De steaks in een diep bord met de wijn overgieten en nog 1 uur marineren, af en toe omkeren

    • De barbecuekooltjes aansteken, de aardappelen langs de rand leggen

    • Zodra de as wit is, de aardappelen tussen de kooltjes leggen

    • Na 30 minuten met roosteren beginnen

    • Ondertussen guacamole bereiden volgens de aanwijzingen op het zakje mix, de rijpe avocado schillen, van de pit nemen en pureren

    • Voor de tomatensaus de uien fijnhakken, de knoflook pureren en in wat olijfolie zachtjes fruiten

    • De peper fijnhakken, de tomaten in blokjes snijden en toevoegen

    • Opkoken en van het vuur nemen

    • Met zout, suiker en peper op smaak brengen en onder roeren laten afkoelen

    • De steaks droogdeppen en aan beide kanten 5 minuten roosteren

    • De maiskolven onder keren 10 minuten roosteren

    • De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen

    • De maiskolven aan prikkers steken, met boter bestrijken en met zout bestrooien en afhappen

    • De tomatensaus bij de steaks serveren

    • De aardappelpakketjes openmaken, de schil opensteken en het kruim, met boter, eruit eten