aantal personen: 12


  • Ingrediënten:


    • 400 gr gehakt

    • 2 eetlepels tacokruiden

    • 3 avocado’s

    • 4 eetlepels citroensap

    • 3 vleestomaten

    • 6 lente-uitjes

    • 300 gr tacochips

    • 1 potje hot salsa-dip (a 325 gr, Casa Fieesta)

    • 450 g geraspte belegen kaas

    • 1/8 liter zure room

  • Bereiding:


    • Schil de avocado’s, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in stukjes en besprenkel het met citroensap

    • Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in smalle schuine ringetjes

    • Verwarm de grill voor op de hoogste stand

    • Doe het gehakt en de tacokruiden in een hete, droge anti-aanbakkoekepan en bak het al roerend op hoog vuur rul en gaar

    • Leg de tacochips op een of meer grote ovenvaste glazen schalen tegen elkaar en verdeel er het gehakt, de tomaat, de uiringetjes, de stukjes avocado, de hot salsa-dip en de kaas over

    • Laat de kaas onder de grill snel smelten

    • Schep hier en daar een lepeltje zure room over de tacochips en serveer ze direct