aantal personen: 12
-
Ingrediënten:-
400 gr gehakt -
2 eetlepels tacokruiden -
3 avocado’s -
4 eetlepels citroensap -
3 vleestomaten -
6 lente-uitjes -
300 gr tacochips -
1 potje hot salsa-dip (a 325 gr, Casa Fieesta) -
450 g geraspte belegen kaas -
1/8 liter zure room
-
-
Bereiding:-
Schil de avocado’s, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in stukjes en besprenkel het met citroensap -
Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in smalle schuine ringetjes -
Verwarm de grill voor op de hoogste stand -
Doe het gehakt en de tacokruiden in een hete, droge anti-aanbakkoekepan en bak het al roerend op hoog vuur rul en gaar -
Leg de tacochips op een of meer grote ovenvaste glazen schalen tegen elkaar en verdeel er het gehakt, de tomaat, de uiringetjes, de stukjes avocado, de hot salsa-dip en de kaas over -
Laat de kaas onder de grill snel smelten -
Schep hier en daar een lepeltje zure room over de tacochips en serveer ze direct
-