aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 gr witte bonen

    • 400 gr varkenspoelet

    • 2 laurierblaadjes

    • 4 kruidnagels

    • 6 peperkorrels

    • 1/2 theelepel tijm

    • 1 bouillontablet

    • 5 preien

    • Zout

    • 1 bekertje yoghurt

    • 4 tomaten

  • Bereiding:


    • Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij (er moet minstens 2 liter vocht
      zijn; vul zonodig aan met water)

    • Laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken

    • Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier

    • Maak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door

    • Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep