aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 gr witte bonen -
400 gr varkenspoelet -
2 laurierblaadjes -
4 kruidnagels -
6 peperkorrels -
1/2 theelepel tijm -
1 bouillontablet -
5 preien -
Zout -
1 bekertje yoghurt -
4 tomaten
-
-
Bereiding:-
Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij (er moet minstens 2 liter vocht
zijn; vul zonodig aan met water) -
Laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken -
Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier -
Maak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door -
Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep
-