aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 2 blikken kidneybeans (a 400 gr), uitgelekt

    • 1 groot blik tonijn in olie, uitgelekt, in stukjes

    • 2 lente-uitjes in stukjes

    • 2 sjalotjes in ringen

    • 3 eetlepels olijfolie

    • 1 eetlepel (balsamico)azijn

    • Zout

    • Chilipoeder

    • 3 eetlepels fijngehakte basilicum

    • 1 zak tortillachips

    • 100 gr geraspte cheddarkaas of jonge kaas


  • Bereiding:


    • Verwarm de oven voor op 225 graden

    • Vermeng de bonen, tonijn, lente-ui en sjalot

    • Roer de olie bij de azijn, zout en chilipoeder en schep dit door de salade

    • Strooi er basilicum over

    • Leg de chips in een ovenschaal, strooi de kaas erover en laat ze ca 15 minuten in de oven gratineren

    • Serveer de salade met de gegratineerde chips