aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
400 gr bieflappen -
1 zakje Mexicaanse of tacokruiden -
1 teentje knoflook -
2 maiskolven -
500 gr kleine aardappeltjes -
1 flinke ui -
1 kleine courgette -
1 rode paprika -
3 eetlepels (olijf)olie -
2 laurierblaadjes -
1 bouillontablet -
1 eetlepel gedroogde peterselie -
Zout -
Peper
-
-
Bereiding:-
Snijd de bieflappen in repen en schep ze om met 2 eetlepels tacokruiden en de gesnipperde knoflook -
Snijd de maiskolven in stukken, schil de aardappeltjes en snijd de ui in ringen, de courgette in (halve) plakken en de paprika in ringen -
Verhit de olie en bak de bieflapjes hierin bruin -
Voeg de groenten toe (ook de mais), leg de laurierblaadjes ertussen en stoof het gerecht onder omscheppen 10 minuten -
Voeg dan 1/4 liter water en het halve bouillontablet toe en laat het geheel nog 15 minuten met het deksel op de pan garen -
Breng op smaak met zout en peper
-