aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 400 gr bieflappen

    • 1 zakje Mexicaanse of tacokruiden

    • 1 teentje knoflook

    • 2 maiskolven

    • 500 gr kleine aardappeltjes

    • 1 flinke ui

    • 1 kleine courgette

    • 1 rode paprika

    • 3 eetlepels (olijf)olie

    • 2 laurierblaadjes

    • 1 bouillontablet

    • 1 eetlepel gedroogde peterselie

    • Zout

    • Peper


  • Bereiding:


    • Snijd de bieflappen in repen en schep ze om met 2 eetlepels tacokruiden en de gesnipperde knoflook

    • Snijd de maiskolven in stukken, schil de aardappeltjes en snijd de ui in ringen, de courgette in (halve) plakken en de paprika in ringen

    • Verhit de olie en bak de bieflapjes hierin bruin

    • Voeg de groenten toe (ook de mais), leg de laurierblaadjes ertussen en stoof het gerecht onder omscheppen 10 minuten

    • Voeg dan 1/4 liter water en het halve bouillontablet toe en laat het geheel nog 15 minuten met het deksel op de pan garen

    • Breng op smaak met zout en peper