• IngrediĆ«nten:




    • 3 tomaten



    • 1 fijngesnipperde ui



    • Zout



    • 1 rood of groen Spaans chilipepertje



    • 1 teentje geperste knoflook



    • 1 eetlepel gehakte verse koriander



    • 1 scheutje azijn






  • Bereiding:




    • Pel en ontpit de tomaten, vang het sap en de pitjes op en duw de
      pulp door een zeefje



    • Snijd de tomatenpartjes in blokjes en voeg ze bij de tomatenpulp



    • Blancheer de uiensnippers: Breng een pot met water aan de kook, doe
      er een snuifje zout bij en voeg de uisnippers even toe



    • Verfris ze onder stromend water en laat ze uitlekken



    • Was en halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snipper het dan
      fijn



    • Voeg de chili-snippers met de geperste knoflook, de ui en de
      koriander bij de tomaten



    • Voeg er tenslotte nog een scheutje azijn aan toe



    • Breng op smaak met zout



    • Laat liefst 1 nachtje trekken