-
Ingrediënten:
-
3 tomaten
-
1 fijngesnipperde ui
-
Zout
-
1 rood of groen Spaans chilipepertje
-
1 teentje geperste knoflook
-
1 eetlepel gehakte verse koriander
-
1 scheutje azijn
-
-
Bereiding:
-
Pel en ontpit de tomaten, vang het sap en de pitjes op en duw de
pulp door een zeefje
-
Snijd de tomatenpartjes in blokjes en voeg ze bij de tomatenpulp
-
Blancheer de uiensnippers: Breng een pot met water aan de kook, doe
er een snuifje zout bij en voeg de uisnippers even toe
-
Verfris ze onder stromend water en laat ze uitlekken
-
Was en halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snipper het dan
fijn
-
Voeg de chili-snippers met de geperste knoflook, de ui en de
koriander bij de tomaten
-
Voeg er tenslotte nog een scheutje azijn aan toe
-
Breng op smaak met zout
-
Laat liefst 1 nachtje trekken
-