Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 1 soepkip
- 1 preistengel
- 1 selderstengel
- 1 wortel
- 1 ui
- 5 grote aardappelen
- 1 1/2 liter melk
- 1 liter bouillon
- Kruidentuiltje
- Peper
- Zout
- Kervelplukjes
- Boter
-
Bereiding:- Snijd de groenten in kleine stukjes
- Zet het mes ook in de kip en leg de stukken kip met het kruidentuiltje en wat boter in een
ruime pan - Laat alles in anderhalf uur langzaam gaar koken
- Laat 3 aardappelen met 1/2 liter melk inkoken en mix vervolgens
- Voeg de overige melk toe, samen met 1 liter van de kippebouillon en laat goed
doorkoken - Snijd de overige aardappelen in kleine vierkantjes en stoof ze aan in de boter
- Snijd dan het wit van de prei heel fijn en stoof eveneens aan in boter
- Voeg deze aardappelen en prei aan de soep toe en laat nog even doorkoken
- Kruid met peper en zout, werk af met kervelplukjes