Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 soepkip
    • 1 preistengel
    • 1 selderstengel
    • 1 wortel
    • 1 ui
    • 5 grote aardappelen
    • 1 1/2 liter melk
    • 1 liter bouillon
    • Kruidentuiltje
    • Peper
    • Zout
    • Kervelplukjes
    • Boter


  • Bereiding:

    • Snijd de groenten in kleine stukjes
    • Zet het mes ook in de kip en leg de stukken kip met het kruidentuiltje en wat boter in een
      ruime pan
    • Laat alles in anderhalf uur langzaam gaar koken
    • Laat 3 aardappelen met 1/2 liter melk inkoken en mix vervolgens
    • Voeg de overige melk toe, samen met 1 liter van de kippebouillon en laat goed
      doorkoken
    • Snijd de overige aardappelen in kleine vierkantjes en stoof ze aan in de boter
    • Snijd dan het wit van de prei heel fijn en stoof eveneens aan in boter
    • Voeg deze aardappelen en prei aan de soep toe en laat nog even doorkoken
    • Kruid met peper en zout, werk af met kervelplukjes